Het wachten is voorbij.

Gisteren lieten we nog een aantal schetsen zien waarmee BMW ons op het verkeerde been probeerde te zetten. Zoals eerder gezegd, wisten we echter al hoe de auto er in zijn volledigheid uit moest gaan zien. Dit dankzij het uitlekken van een reeks persfoto’s. Gisterenavond kwam de bevestiging, toen BMW de doeken officieel van de nieuwe Z4 trok.

Het uiterlijk geeft weinig verrassingen, aangezien we de auto al uitvoerig hebben kunnen bekijken. BMW kiest ook bij de nieuwe Z4 voor een stoer, uitbundig uiterlijk. Met name de First Edition-uitvoering legt hier extra de nadruk op, door duistere velgen in contrast te zetten met de exclusieve kleur Frozen Orange.

bmw-z4-pebble-beach-2018-achter.jpg

Waar we bij de buitenzijde weinig verrassingen voorgeschoteld krijgen, geldt eigenlijk hetzelfde voor de techniek. Het was al grotendeels duidelijk dat BMW de vooralsnog enige configuratie, de M40i, een 340 pk sterke zes-in-lijnmotor ging geven. Dit blok produceert tegelijkertijd 450 Nm aan koppel en stuwt de auto in 4,6 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 250 km/u.

De auto wordt in de lente van volgend jaar wereldwijd uitgerold. Wanneer de auto naar Nederland komt, is nog niet bekend.

bmw-z4-pebble-beach-2018-zij.jpg