Een smakelijke achtcilinder kan nooit kwaad.

Porsche heeft deze week een langverwachte uitvoering van de Panamera gepresenteerd. De Duitse sportwagenfabrikant onthult meer dan twee jaar na de presentatie van de nieuwe generatie het GTS-model van de auto. Zowel de sedanversie als de Sport Turismo moeten eraan geloven.

In de basis betekent de komst van de GTS-uitvoering dat potentiële Panamera-kopers een nieuw, krachtiger model op de kop kunnen tikken. Het zal ongetwijfeld een aantrekkelijke keuze zijn, want de GTS is de goedkoopste Panamera met V8 in het gamma van de Duitsers. De 4.0 biturbo achtcilinder in de Panamera GTS produceert 460 pk en 620 Nm koppel. Daarmee snelt de auto in 4,1 seconden naar de 100 km/u. Zijn topsnelheid ligt op 292 km/u voor de sedan en 289 km/u voor de Sport Turismo.

panamera-zij-combo

De Panamera GTS heeft niet alleen een krachtigere motor dan het basismodel, er komen tegelijkertijd een aantal extra’s overheen om de auto luxueuzer uit te voeren. Afgezien van het SportDesign Pack, dat alcantara bekleding en duistere exterieurdelen toevoegt, krijgt de auto een sportonderstel en Porsche’s nieuwe Head-Up Display.

De Panamera GTS verschijnt in december op de markt, maar hij is nu al te bestellen. De sedan kost 189.500 euro, de Sport Turismo is met zijn prijskaartje van 195.600 euro net iets duurder.

panamera-zij-binnen