De grote Ceed is aangekomen.

Kia heeft dit jaar al twee varianten van de nieuwe Ceed gelanceerd, maar de meest luxe, grote uitvoering van het model heeft tot deze week moeten wachten op zijn onthulling. We praten natuurlijk over de nieuwe ProCeed. Althans, de naam is misschien hetzelfde, aan de buitenzijde lijkt de auto in niets op zijn voorganger.

proceed-rood-voor.jpg

Dit is vooral te danken aan het feit dat Kia de carrosserievorm van de auto heeft veranderd en deze nu een Shooting Brake genoemd mag worden. Dit is niet zozeer een verrassing, want de auto is grotendeels gebaseerd op de Proceed Concept die vorig jaar werd onthuld.

proceed-rood-binnen.jpg

Onder de motorkap van de productieversie van de ProCeed vinden we drie verschillende motoren. De lijst wordt geopend door de 120 pk sterke 1.0 T-GDI, daarna zien we een 140 pk sterke 1.4 T-GDI. In beide gevallen gaat het hier om een benzinemotor. De enige diesel op de lijst is de 136 pk sterke 1.6 CRDi. Tot slot levert Kia de auto als ProCeed GT. Dit is de meest sportieve versie van de auto. De GT wordt aangedreven door de 204 pk sterke 1.6 T-GDI.