De sportieve SUV van Skoda is eindelijk hier.

Het heeft even mogen duren, maar nu de Paris Motor Show is aangevangen, kan Skoda eindelijk de langverwachte Kodiaq RS onthullen. Het nieuwe topmodel van Skoda’s grootste SUV is een puike machine met felle kleuren en een relatief krachtige motor.

We beginnen met dat laatste. Een volwaardig RS-model moet de nodige pit hebben, anders komt deze immers niet in aanmerking voor een dergelijke titel. Bij Skoda werkt dit iets anders. De Tsjechische autofabrikant heeft al meerdere RS-modellen in haar gamma, maar extreem krachtig zijn deze niet. De Kodiaq RS doorbreekt deze trend niet. De SUV heeft een 240 pk sterke twin-turbodiesel met 500 Nm. De auto snelt in een respectabele 7 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 220 km/u. Aan de krachtbron heeft Skoda een zeventraps DSG-automaat gehangen, die het vermogen op zijn beurt weer naar alle vier de wielen stuurt.

kodiaq-rs-voor

Afgezien van het extra vermogen dat de Kodiaq RS krijgt, heeft de grote SUV een aantal sportieve onderdelen om zich van het origineel te onderscheiden. Naast een smakelijk interieur waarin de sportstoelen met alcantara bekleed zijn, vinden we bijvoorbeeld 20" lichtmetalen velgen, grote remschijven en -blokken, evenals LED-koplampen en -achterlichten.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de auto precies naar Nederland komt, of hoeveel hij moet gaan kosten.

kodiaq-rs-binnen