De Franse sedan heeft een aangenaam prijskaartje.

Het D-segment mag misschien wat populariteit verliezen dankzij de opkomst van crossovers en de groeiende interesse in SUV’s, het heeft Peugeot er niet van weerhouden om de 508 dit jaar op fraaie wijze te vernieuwen. De wagen kreeg een schitterend en eigentijds maar tijdloos jasje om de consument te verleiden. Of het klanten massaal zal overtuigen is nog maar de vraag, maar de prijs kan wellicht een verdiend duwtje in de rug betekenen. Vandaag onthult Peugeot wat het beestje mag kosten.

De nieuwe Peugeot 508 kost allesbehalve een godsvermogen. Goed, je kunt het zo bont maken als je wilt door de duurste variant te kiezen en alle opties aan te vinken, maar het instapmodel is zeer zeker betaalbaar. In dit geval spreken we over een diesel, de handgeschakelde 508 BlueHDi 130 Active. De wagen kost tenminste 37.690 euro. Wil je een automaat, dan betaal je 2.800 euro bovenop dat bedrag. De andere diesels, de Allure en GT, kosten respectievelijk 43.740 en 55.340 euro.

Voor wat betreft de benzinemotoren moet je een iets hoger bedrag afrekenen. De instapper voor de benzine kost 42.190 euro. Daarvoor krijg je de PureTech 180 Active. Andere modellen, zoals de Allure en GT, kosten respectievelijk 44.540 en 54.790 euro. De wagen is vanaf september bij de Peugeot dealer te vinden.