De nieuwe 508 wordt nog aantrekkelijker.

Omdat de Paris Motor Show een Frans feestje is, zorgen de lokale automerken natuurlijk voor voldoende nieuw spul. Zo ook Peugeot. Zij hebben deze week een gloednieuwe uitvoering van de 508 SW onthuld. We spreken over de 508 SW First Edition.

508-sw-first-edition-achter

Wie de First Edition-uitvoering van de 508 SW aanschaft, zal blij verrast zijn om te horen dat deze versie in feite gebaseerd is op de GT-uitvoering. Dit van zichzelf al zeer complete model wordt vervolgens opgeleukt met 19" lichtmetalen velgen in twee kleuren, zwarte accenten in en op de auto en kan geleverd worden in een drietal exterieurkleuren: Dark Blue, Blanc Nacré en Gris Amazonite. Binnenin de auto vinden we dan nog alcantara bekleding, koperkleurige stiksels en sfeerverlichting in het plafond.

508-sw-first-edition-binnen

Peugeot levert de 508 SW First Edition met een tweetal motoren. Rij je op benzine, dan kun je enkel kiezen voor de 225 pk sterke PureTech-benzinemotor. Dieselen doe je met de 180 pk sterke BlueHDI-krachtbron. In beide gevallen is de motor gekoppeld aan een achttraps automaat.