Het vernieuwde bestelbussen-trio van PSA is wederom compleet.

De Peugeot Partner vormde samen met de Opel Combo en de Citroën Berlingo jarenlang een interessant trio. Waar zijn broers gezellig doorgaan onder dezelfde naam, besluit Peugeot het nu over een andere boeg te gooien. De auto blijft onderdeel van de drie-eenheid, maar krijgt een nieuwe naam en neus.

De auto komt er in eerste instantie in twee varianten, als vijf- en zevenzitsbus. De kleinere Rifter is 4,40 meter lang, terwijl de grotere Rifter 4,75 meter lang is. De auto heeft minimaal 775 liter aan bagageruimte, maar kies je de grootste variant dan heb je 4.000 liter, mits je de stoelen neerklapt. De wagen staat, net als de nieuwe Berlingo en de Peugeot 508 op het EMP2-platform.

peugeot-rifter-binnen.jpg

Aan de binnenzijde vinden we een herontworpen interieur. Althans, voor de Rifter dan, want het i-Cockpit-systeem vinden we alweer even in andere Peugeots. Dankzij de vernieuwing krijgt de Rifter een 8" touchscreen en een head-up display in het interieur.

De Peugeot Rifter krijgt aanvankelijk twee benzine- en drie dieselmotoren. De PureTech-benzinevarianten hebben 110 of 130 pk, terwijl de diesels van 75 tot 130 pk rangeren. Daarbij is er keuze uit een handgeschakelde vijfbak en een achttraps automaat.

Peugeot neemt de nieuwe Rifter mee naar de autoshow van Genève en start de verkoop in september.

peugeot-rifter-interieur.jpg