De trots van Zweden mag het in ons land waar gaan maken.

De sportieve tak van Volvo, die de Zweden inmiddels hebben losgelaten, onthulde een tijd geleden de Polestar 1. De auto gaf meteen perfect weer waar Polestar als merk zijnde naartoe wilde. Door het stijlvolle uiterlijk van Volvo te gebruiken en te verpakken in een nog fraaier jasje, en hem ook nog eens een elektrische aandrijflijn te geven, is het merk helemaal klaar voor de toekomst.

Er stonden dan ook genoeg mensen te trappelen om er een te bestellen. Het probleem? De vraag is té groot. Volgens Polestar waren er al tenminste 6.000 mensen geïnteresseerd, terwijl de Zweden er slechts 500 op jaarbasis willen produceren.

polestar1-wit-achter.jpg

Diegenen die het wel voor elkaar krijgen er één te bestellen, weten sinds kort hoeveel er precies aan uitgegeven moet worden. Polestar biedt haar eerste auto sinds deze week aan tegen een aanbetaling van 2.500 euro. Er is eventueel een private lease constructie mogelijk die 2 tot 3 jaar duurt.

De Polestar 1 komt aanvankelijk in zeventien markten terecht. Hiertoe behoren o.a. Nederland en Duitsland, maar ook China en de Verenigde Staten.

polestar1-wit-binnen.jpg