Zo zien we ze graag.

Porsche neemt werkelijk geen gas terug als het aankomt op het vieren van de zeventigste verjaardag van haar sportauto’s. In het meest recente geval pakken de Duitsers de huidige generatie 911 aan, om deze om te bouwen tot de iconische Speedster. Het resultaat, de 911 Speedster Concept, is een bolide die we maar al te graag in productie zouden zien gaan.

porsche-911-speedster-991-voor.jpg

Het studiemodel is door Porsche Motorsport ontwikkeld. Dit is dezelfde afdeling die o.a. de 911 GT2 RS en GT3 RS maakte. Helemaal verrast zijn we dan ook niet, wanneer we uitvinden dat de Speedster Concept het onderstel van de GT3 gebruikt. Daarbij heeft de Speedster Concept prestatiecijfers (“meer dan 500 pk”) die ernstig in de buurt komen van de razendsnelle GT3 RS.

porsche-911-speedster-991-binnen.jpg

Waar we onderhuids vooral met GT-modellen te maken hebben, herkennen we aan de buitenzijde juist een auto die doet denken aan de originele 356 Nr. 1 Roadster uit 1948. De Speedster Concept komt daarnaast overeen met de huidige Carrera 4. Het plaatwerk van het studiemodel is grotendeels van koolstofvezel gemaakt.