Een geniaal verjaardagscadeau van de Duitsers.

Porsche heeft gedurende zijn geschiedenis tientallen legendarische raceauto’s in elkaar gesleuteld. Dit jaar viert de Duitse autofabrikant dat het 70 jaar sport- en raceauto’s bouwt. In de loop van het jaar hebben we al enkele gave projecten gezien om dit jubileum op de kaart te zetten, maar met deze gereïncarneerde 935 Moby Dick planten ze de kers op de taart.

porsche-935-achtewr

De reïncarnatie van deze raceauto is het levende bewijs dat men in het verleden vele malen gestoorder was dan vandaag de dag. Immers, waar het origineel een 850 pk sterke raket was die net iets meer dan 1.030 kg woog, is de nieuwe versie iets meer ingetogen. De nieuwe Moby Dick is gebaseerd op de Porsche 911 GT2 RS en heeft zodoende 700 pk tot zijn beschikking. Daarbij weegt de bolide 1.380 kg, ondanks het feit dat deze net als zijn voorvader gemaakt is van CFRP. De 935 heeft de achterlichten van de Le Mans-winnende 919 Hybrid, de spiegels komen van de eveneens zegevierende 911 RSR en de uitlaten moeten doen denken aan de knalpijpen van de iconische 908.

porsche-935-binnen

Uiteraard mogen klanten van Porsche diep in de buidel tasten voor een dergelijk speeltje. Porsche prijst de nieuwe 935 tegen 701.948 euro excl. belastingen. Die komen er overigens niet bovenop, want de auto is enkel bedoeld voor het circuit. In totaal maakt Porsche slechts 77 exemplaren van de auto.