De facelift is hier.

Het heeft even mogen duren, maar vijf jaar nadat Renault met grote trots nieuw leven blies in de Twingo heeft het model wederom een transformatie ondergaan. Een kleine transformatie, welteverstaan. De auto blijft namelijk grotendeels hetzelfde, maar op ieder gebied herkennen we wel kleine vernieuwingen.

Aan de buitenzijde vinden we bijvoorbeeld een ontwerp dat in grote lijnen overeenkomt met het uitgaande model, maar aan de voor- en achterkant toch enigszins is bijgepunt. Daarnaast is een van de meest in het oog springende nieuwe onderdelen de luchtinlaat in de zijkant van de auto. Uiteraard krijgt de auto ook nieuwe voor- en achterlichten, evenals een geüpdatet interieur.

twingo-facelift-voor

Qua techniek kan de nieuwe Twingo rekenen op een stel nieuwe benzinemotoren. Daarmee overtreft de nieuwe versie de oude, want Renault biedt ditmaal twee verschillende configuraties aan in plaats van één. Voortaan kan men kiezen uit een 75 of 95 pk sterke variant.

Renault moet nog bekendmaken wanneer de Twingo op de markt komt en hoeveel de auto moete gaan kosten. Binnenkort verwachten we hierover meer te horen.

Meer lezen? Bekijk HIER onze rijtest met de Twingo GT.

twingo-facelift-achter