Renault Sport denkt dat het al kerst is.

Zoals menig merk heeft ook Renault een aantal auto’s zijn modellengamma waarmee je redelijk tot zeer snel door de bochten kunt. Deze sportieve uitvoeringen maakt Renault tegenwoordig vooral voor zijn hatchbacks, zoals de Clio en de Mégane, maar daar kan in de nabije toekomst mogelijk wel eens verandering in komen. Met het zogenaamde RS Performance-label willen de Fransen hun auto’s namelijk nog spectaculairder maken.

renault-sport-voor

Hoewel er zeker meer in de pijplijn zal zitten, neemt Renault momenteel enkel de Clio onder handen. Klanten kunnen hun auto op twee manieren bijspijkeren: optisch en technisch. Wie opteert voor optische aanpassingen, heeft nu de mogelijkheid zijn Clio te voorzien van een speciale bodykit, waarvan slechts 250 exemplaren gemaakt zullen worden. Daarnaast kunnen er nieuwe velgen worden gekozen. Kies je voor technische aanpassingen, dan kom je uit bij betere remmen, stabilisatorstangen, een ander onderstel, een sportuitlaat en zelfs nieuwe kuipstoelen. Wie de webshop van Renault Sport zijn de onderdelen te bestellen.

Meer lezen? Bekijk onze aankoopadviezen voor de Clio, Clio RS en de Mégane RS. Onze rijtest met de nieuwe Mégane R.S. 280 bekijk je hier.

renault-sport-binnne