Zaliger dan dit zul je ze zelden zien.

Ruf stelt vrijwel nooit teleur. De Duitse koetsenbouwer werkt al jaren aan Porsches en heeft talloze pareltjes geproduceerd, zoals de kanariegele CTR. In de 21ste eeuw werkt het bedrijf nog even hard als altijd. Sterker nog, misschien werken ze zelfs wel harder.

De SCR lijkt misschien op een 911 uit de jaren '90, in werkelijkheid is hij het allerminst. De auto is deels gebaseerd op de 993, maar heeft een verlengde wielbasis en allerlei nieuwe technische snufjes, waardoor de auto het, afgezien van zijn klassieke jasje, wel degelijk een moderne auto is.

ruf-scr-achter.jpg

Ruf ontwikkelde speciaal voor de SCR een koolstofvezel kuip met geïntegreerde rolkooi, inclusief een prestatiegerichte double wishbones ophanging met krachtige dempers. Achterin de auto, onder de actieve achtervleugel, vinden we een 4-liter boxermotor die op de top van zijn kunnen 510 pk en 470 Nm koppel produceert. Hierdoor heeft de wagen een topsnelheid van 320 km/u. Dergelijke snelheden kun je overigens alleen bereiken wanneer je zelf, met de hand, door de versnellingen roert.

ruf-scr-kooi.jpg