introzin.

Recentelijk kondigde Skoda vol trots aan dat het op korte termijn met een nieuwe auto op de proppen komt. Het gebeurt niet vaak, maar het model betekent schijnbaar dusdanig veel voor de Tsjechische tak van Volkswagen, dat ze er een volledige perscampagne voor hebben gelanceerd. Inmiddels krijgen we de auto (bijna) in zijn volledigheid te zien.

skoda-scala-achter

Hoewel we dankzij de gecamoufleerde huid van de Skoda Scala niet duidelijk kunnen zien hoe de auto eruit ziet, geeft de autofabrikant in ieder geval de dimensies van de auto vrij. De auto is 4,36 meter lang, 1,79 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis is een respectabele 2,65 meter. Achterin de auto vinden we standaard 467 liter aan bagageruimte, maar met de bank plat is dit zelfs 1.410 liter.

skoda-scala-neus

De auto krijgt een reeks motoren tot zijn beschikking. Vijf, om precies te zijn. De drie benzinemotoren worden onderverdeeld in een 1.0 TSI met 95 pk, diezelfde krachtbron met 110 pk en een 1.5 TSI met 150 pk. De enige dieselmotor is een 115 pk sterke 1.6 TDI. Skoda levert de auto tevens op aardgas. Deze driecilinder is goed voor 90 pk.