Een studiemodel zo fijn dat we wensen dat hij direct in productie gaat.

Hier op Autotrack is de Vision RS al enkele malen voorbijgekomen. Skoda heeft zijn social media kanalen de laatste maanden gulzig ingezet om de bolide in stukken aan de wereld te tonen. Tijdens de Paris Motor Show trokken ze eindelijk de doeken van de auto.

We hebben voorlopig misschien met een studiemodel te maken, het maakt de bolide zelf niet minder spectaculair. De vraag is nog maar in hoeverre het sportieve design het productiestadium zal halen, momenteel ziet alles er voldoende gelikt uit om in de fabriek verwezenlijkt te worden. Over het interieur hebben we meer twijfels, daar de sportiviteit binnenin de auto van radicale niveau’s lijkt te zijn.

skoda-vision-rs-achter

Het ontwerp wordt in zekere zin gematcht door de aandrijflijn van de Vision RS. De auto krijgt een 150 pk sterke 1.5 TSI-motor. Deze is in combinatie met een 102 pk sterke elektromotor goed voor een systeemvermogen van 245 pk. Middels een DSG-automaat wordt het vermogen naar de voorwielen gestuurd.

Zoals gezegd is het niet duidelijk of deze auto op zich een productiemodel moet worden. Wel weten we dat Skoda deze auto gebruikt als affiche voor wat ze in hun toekomstige RS-modellen zullen laten terugkomen.

skoda-vision-rs-binnen