De crossover staat binnenkort bij de dealer.

Veel binnenruimte, een scherp uiterlijk en een aantrekkelijk prijskaartje. Zo wil SEAT de nieuwe Arona presenteren. De Spaanse autofabrikant lanceert de Arona met speciale Launch Editions, de reguliere varianten volgen in 2018.

De Arona is 4,14 meter lang, 1,78 meter breed en 1,54 meter hoog. De bagageruimte heeft een inhoud van 400 liter en de auto staat op het nieuwe MQB A0-platform (net zoals de SEAT Ibiza). De crossover is er met 1.0 TSI driecilinder benzinemotor (95 pk of 115 pk). Beide varianten zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De versie met 115 pk is tevens te verkrijgen met een DSG-automaat.

In een later stadium volgt de 1.5 TSI EVO viercilinder. Deze is er uitsluitend voor de Arona FR en is dan gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De 1.6 TDI is er met 95 pk (vijfbak of zeventraps DSG) of 115 pk (6-bak). Later in 2018 verschijnt de Arona 1.0 TGI met 90 pk, die geschikt is voor het gebruik van CNG (aardgas). SEAT is straks de eerste fabrikant met een CNG-aanbod in dit segment.

De Launch Editions zijn extra aangekleed in vergelijking met de reguliere varianten. Onder andere een multifunctioneel lederen stuurwiel, elektrisch verstelbare buitenspiegels, 16 inch lichtmetalen velgen en cruise control maken onderdeel uit van deze versie.

De nieuwe SEAT Arona staat vanaf 9 november bij de dealer. Prijzen beginnen bij 22.290 euro voor de Arona 1.0 TSI 95 pk Style Launch Edition.