Dit is de eerste schets!

Volkswagen heeft na allerlei geruchten eindelijk concreet beeld laten zien van de T-Cross. De kleinste SUV van het merk moet in de herfst voor het eerst in zijn volledigheid aan het publiek worden getoond. Wanneer de auto op de markt komt is niet bekend, maar Volkswagen geeft ons nu in ieder geval een aantal schetsen om de tijd te overbruggen.

De schetsen zelf tonen geen verrassingen. We kunnen duidelijk zien dat de T-Cross is geïnspireerd door al bestaande SUV’s van het merk. Verschillende designaspecten worden overgenomen, maar aan de achterzijde herkennen we dat de T-Cross een gigantisch achterlicht heeft. Hoewel het nog niet duidelijk is of dit ook daadwerkelijk het productiestadium zal halen, zijn we er momenteel vrij enthousiast over.

volkswagen-t-cross-volledig.jpg

Zoals gezegd moet de T-Cross de kleinste SUV in het gamma van de Duitsers worden. De cijfers reflecteren de woorden, want de auto wordt 4.107 mm lang. Voor wat betreft de motoren is er vooral onduidelijkheid, maar de verwachting is dat Volkswagen geen nieuwe motoren introduceert. In plaats daarvan zal de T-Cross, waarschijnlijk, een reeks TSI- en TDI-motoren onder de kap krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=yhwowaTBCmA