Met name het vermogen verbetert er aanzienlijk door.

Het jaar van de autobeurzen is bijna voorbij, maar een van de grotere tuningbeurzen gaat dit weekend juist pas van start in Essen. Aldaar staan vooral de Duitse jongens klaar om aan te tonen wat ze de afgelopen maanden hebben uitgevoerd. Techart neemt naast een aantal oude producten ook zijn interpretatie van de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo mee naar de beurs.

De Turbo S E-Hybrid is vanuit de fabriek al de meest potente variant van de Panamera die Porsche zelf maakt, maar na de tuning van Techart wordt het vermogen van de hybride nog verder opgeschroefd. Hoewel de tuner niet exact wil aangeven hoe de toename precies tot stand is gekomen, beschikt de auto over 770 pk en 980 Nm. Daarnaast weten we dat de auto in 3,2 seconden naar de 100 km/u schiet en hij een topsnelheid heeft van 316 km/u.

voor-TECHTRONIC-E-Hybrid

Uiteraard is ook de buitenkant van de auto aangepast, om enigszins mee te kunnen met de bizarre creaties die naar de Essen Motor Show worden meengenomen. De motorkap, de wielkasten, en de diffuser zijn aangepakt. Tevens staat de auto op 22″ Formula V-velgen.

binnen-TECHTRONIC-E-Hybrid