Eindelijk voegt het bedrijf daad bij woord.

Door de zware tijden die Tesla heeft doorstaan, is een positieve ontwikkeling meer dan welkom. Met name de afgelopen maanden waren vreselijk zwaar. Topman Elon Musk kreeg het met verschillende belangrijke, grote instanties aan de stok dankzij zijn vreemde opmerkingen en ook de productie van de Model 3 liep nog altijd niet op rolletjes. Desondanks noteert de Amerikaanse autofabrikant deze week zwarte cijfers.

Tesla heeft overigens geen winst geboekt door op het nippertje enkele miljoenen dollars aan de juiste kant van de streep te krijgen. Nee, de Amerikanen noteren in totaal 312 miljoen dollar winst. Dit terwijl vorig jaar rond deze tijd een verlies van ongeveer het dubbele in de boeken werd gezet. Dit kwartaal had Tesla een omzet van 6,8 miljard dollar.

De productie is te danken aan een groot reeks positieve factoren, maar de meest in het oog springende van deze factoren is het feit dat de productie van de Model 3 nu eindelijk is aangetrokken. Zowel de productie als de distributie van Tesla’s kleinste auto is aangetrokken.