Elon Musk geeft ons weer wat extra info.

Nadat hij eerder dit jaar zowel de gigantische Semi en de loeisnelle Roadster onthulde, blijft Elon Musk rustig doorbouwen op het succes van zijn merk. Zelfs de productie van de Model 3 begint op koers te komen, dus lijkt het bedrijf niet meer te stoppen.

Eerder liet Elon al weten dat ze naast sportwagens, trucks en gezinsauto’s ook de markt van meer praktische wagens in willen duiken en dan met name in het toonbeeld van Amerikaanse vrijheid: de pickup. Tot op heden was het echter nog onduidelijk wanneer deze precies zou moeten verschijnen, maar uit een recent Twitter-bericht blijkt dat we de pickup binnen enkele jaren op de weg moeten gaan zien. Volgens Elon zal de pickup na de Model Y in productie gaan. Laatstgenoemde is een MPV en zal halverwege 2019 gebouwd worden op hetzelfde platform als de Model 3.

Musk heeft de plannen voor de pickup naar eigen zeggen al zo’n vijf jaar in zijn hoofd en kan niet wachten om de auto daadwerkelijk te produceren. De pickup zal naar alle waarschijnlijkheid iets groter worden dan een Ford F-150.