Het kleintje is weer helemaal fris. Toyota heeft besloten de Aygo na vier vlotte jaren alweer op te schonen. De Japanse autofabrikant presenteert de nieuwe, getrimde Aygo alvast voordat het Autosalon van Genève binnenkort van start gaat. De Aygo gaat zowel van buiten als van binnen op de schop.

Het exterieur van de nieuwe Aygo is voornamelijk strakker dan voorheen. De X-structuur aan de voorzijde blijft behouden, maar hij is voortaan iets nauwer dan dat we van de auto gewend waren. Dit is in eerste instantie te danken aan de nieuwe grille. Daarbij heeft de Aygo echter ook nieuwe voor- en achterlichten met LED-verlichting. Overigens schijnt ook het interieur aangepakt te zijn, maar daarvan zijn nog geen foto’s.

Onder de motorkap verandert er ook het een en ander. Toyota heeft namelijk een nieuwe driecilinder in het vooronder geworpen die voldoet aan de meest recente emissienormen. De 1-liter VVT-i is op verschillende vlakken verbeterd en perst er maximaal 72 pk en 93 Nm koppel uit. De auto haalt 160 km/u. Het onderstel is eveneens aangepast.