De langverwachte stationwagen uit Japan is hier!

Het is alweer een week geleden dat we vanuit Azië vernamen dat Toyota de Auris uit het gamma zou trappen, ten faveure van de Corolla. Of nu ja, het blijft in feite dezelfde auto, maar omdat de Corolla een grotere nostalgische waarde heeft, wordt de naam teruggebracht. Tegelijkertijd wisten de Japanners te vertellen dat diezelfde Corolla er als stationwagen komt. Die auto is vanochtend onthuld.

Hoewel de naam Corolla misschien nieuw is, is de naam Touring Sports dat allerminst. Diezelfde benaming gebruikte Toyota bijvoorbeeld eerder al op de Auris, om aan te geven om welke modelvariant het precies gaat: een stationwagen. Dit komt zeker terug in de specificaties, want de Touring Sports heeft liefst 598 liter aan bagageruimte. Dat is bijna 70 liter meer dan zijn voorganger. De auto is qua lengte vergelijkbaar met de Avensis.

toyota-corolla-ts-voor.jpg

Onder de kap van de Corolla TS vinden we een drietal motoren: één benzine en twee hybrides. Eerstgenoemde is een 1,2-liter turboblok dat 116 pk produceert. De minst krachtige hybride, een 1,8-liter, produceert 122 pk aan vermogen. De krachtigste hybride is een 180 pk sterke 2-liter.

De auto staat aan het eind van het eerste kwartaal van volgend jaar bij de Nederlandse dealers.

toyota-corolla-ts-binnen.jpg