Wat ooit begon als een praktische auto voor het Britse platteland, is uitgegroeid tot een hyper-luxe alternatief voor de welvarende SUV-liefhebber.

Wie nog niet genoeg bevredigd wordt door de ‘normale’, uitermate grote Range Rover, heeft nu mogelijk een oplossing op de menukaart staan. De Special Vehicle Operations-afdeling van Range Rover gaat een SV Coupé maken, en er komen slechts 999 zeldzame exemplaren op de markt.

De wagens zijn normaal gesproken al niet bepaald de goedkoopste SUV’s op de markt, maar de tweedeurs Range Rover is, mede dankzij het gelimiteerde aantal, nóg duurder. Volgens de Britten kost één enkel exemplaar liefst 390.000 euro, waarmee het zonder twijfel een van de duurste SUV’s van het land is.

range-rover-sv-coupe-achter.jpg

Gelukkig is de SV Coupé qua prestaties geen misselijk apparaat. De wagen is voorzien van een 5-liter supercharged V8, die er op het top van zijn kunnen 565 pk en 700 Nm koppel uit blaast. Het is tevens de snelste Range Rover die het merk ooit produceerde; de wagen gaat in 5,3 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 266 km/u.

range-rover-sv-coupe-interieur.jpg