Het is bijna winter en McLaren trekt het doek van een auto waarvan iedereen wist dat 'ie komen ging.

Tegen alle verwachtingen in heeft McLaren dit weekend de doeken getrokken van de cabrioversie van de McLaren 720S. Een van de meest toonaangevende supercars van dit moment krijgt daarmee een dakloos broertje naast zich. En net als de gesloten 720S, is ook de cabriolet een auto die je – in dit geval bijna letterlijk – wegblaast.

Om te beginnen met de prestaties van de auto: krankzinnig. Waar de McLaren 720S een topsnelheid heeft van 341 km/u, komt de 720S Spider tot een topsnelheid van 325 km/u. Dit is een aanzienlijk verschil, maar voor een sprint naar de 100 km/u hebben beide auto’s evenveel tijd nodig: 2,9 seconden om precies te zijn. En ook een sprint naar de 200 km/u duurt even lang: 7,9 seconden. Dit is allemaal te danken aan de vierliter twin-turbo V8 die 720 pk produceert.

720s-spider-voor

Het extra gewicht dat een cabriolet t.o.v. een coupé met zich meebrengt is veelal vrij hoog, maar McLaren heeft het hier goed voor elkaar gekregen. De Spider weegt slechts 49 kg meer dan het origineel. Het dak opent zich in 11 seconden. Tot en met 50 km/u is het dak te openen.

Meer lezen? Bekijk hier onze rijtest met de McLaren 720S.

720s-spider-binnen