Wordt het wat?

Volkswagen is nog altijd druk bezig met de T-lijn. Inmiddels bestaat het gamma van SUV’s en crossovers al uit de T-Roc, Tiguan (Allspace) en Touareg en daarbij komt dit jaar nog de T-Cross. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden is de auto wel degelijk de kleinste in zijn soort. Tot op heden kregen we nog weinig informatie over de auto, maar daar komt nu verandering in.

Volkswagen-T-Cross-camouflage-achter.jpg

De Volkswagen T-Cross is, zoals gezegd, de kleinste auto uit de T-lijn. In absolute getallen betekent dit dat de auto niet langer wordt dan 4,10 meter. Breedtecijfers krijgen we nog niet, maar we weten wel dat de T-Cross 1,56 meter hoog wordt. Daarbij weet Volkswagen te vermelden dat de T-Cross een verschuifbare achterbank heeft, waardoor de bagageruimte tussen de 385 en 455 liter ligt.

Volkswagen-T-Cross-camouflage-zij.jpg

Voor wat betreft de motoren is het duidelijk dat de diesel hier genegeerd wordt. De T-Cross wordt geleverd met drie benzinemotoren en heeft maar één zelfontbrander op de lijst staan. De benzinemotoren zijn de 95 pk sterke 1.0 TSI, de 115 pk sterke 1.0 TSI en de 150 pk sterke 1.5 TSI. Wie diesel wilt, moet het doen met de 95 pk sterke 1.6 TDI.