Dit is toch wel een verrassing.

Het Autosalon van Genève staat om de hoek en zodoende beginnen de aankondigingen langzaam maar zeker binnen te stromen. Uiteraard zal ook Volkswagen weer aanwezig zijn op de beurs en ook ditmaal neemt de Duitse autofabrikant een interessant apparaat mee naar Zwitserland. Een volledig elektrische buggy, welteverstaan!

Hoewel Volkswagen nooit zelf een buggy in productie heeft genomen, werd de Kever met name in de jaren '70 veelvuldig gebruikt als basis voor een dergelijk voertuig. Hierom kan het merk in zekere zin zeggen dat het wel degelijk een geschiedenis heeft met de dakloze pretbolide.

Met de volledig elektrische buggy die binnenkort onthuld moet worden op de grootste autobeurs van de wereld wil Volkswagen nu zelf een poging wagen een buggy te maken. Hoewel, het lijkt vooral een publiciteitsstunt te zijn om aan te tonen hoe veelzijdig zijn modulaire MEB-platform, waar Volkswagen een groot deel van zijn auto’s op bouwt, wel niet kan zijn. De buggy komt in maart in eerste instantie als conceptauto ter wereld en om eerlijk te zijn verwachten wij dat het niet veel meer dan dat zal worden. Dat gezegd hebbende, we juichen het toe om het project in productie te nemen. Waarom ook niet?

volkswagen-buggy-voor