Nog niet rijp voor productie, maar wel veelbelovend.

Als wereldwijd distributerend autofabrikant heeft Volkswagen ook in Zuid-Amerika een aardige afzetmarkt. Zodoende hebben ze alle reden om ook naar de Sao Paolo International Motor Show interessante auto’s mee te nemen. Specifiek voor Brazilië presenteren ze de Tarok Concept.

De Tarok Concept onderscheidt zich op verschillende manieren van de doorsnee pickup. Het meest interessante detail aan de auto is de flexibele laadbak, die mede mogelijk wordt gemaakt dankzij het targa-achtige-dak. Wanneer men de achterbank van de Tarok omlaag klapt, dan groeit de laadbak aanzienlijk. Daarnaast is er een groot glazen plafond te bekennen. Het interieur is voorzien van de nieuwste digitale opties en zet vol in op connectiviteit.

volkswagen-tarok-concept-achter

Momenteel wordt de auto aangedreven door een 1.4 TSI-motor die zowel op een mix van benzine en ethanol als op puur ethanol kan rijden. Wanneer de auto eenmaal in productie gaat komt er echter een tweeliter TDI in te liggen. In beide configuraties produceert de aandrijflijn 150 pk.

volkswagen-tarok-concept-binnen