Drie hoeraatjes voor Zweden.

Het gaat goed met de Volvo XC40. De wagen bevindt zich voor deze tijd in het perfecte segment: die van crossovers en kleine SUV’s. Dat de wagen afgelopen jaar ook nog eens bekroond werd met de titel ‘Auto van het Jaar’, was de kers op de taart. De reserveringen stegen de pan uit. De productie van de wagen, die tot op heden plaatsvond in China en België, wordt nu op een hogere pit gezet.

Dit is ook wel nodig, want de Europese Auto van het Jaar heeft in enkele maanden tijd al ruim 80.000 orders binnen weten te harken. Om de grote vraag aan te kunnen, wordt de productie in beide fabrieken de komende tijd opgeschroefd. De CEO van Volvo, Hakan Samuelsson, liet weten uitermate tevreden te zijn met de positieve ontwikkelingen.

"The XC40’s success has surpassed even our highest expectations. The small SUV segment is the fastest-growing segment in the industry now, and with these additional CMA-based models we expect to benefit further from that growth."
Hoewel Samuelsson niets kwijt wil over die 'nieuwe modellen', is de verwachting dat het slechts kleine afwijkingen zullen zijn van de huidige succesformule. Wanneer ze onze kant op komen, blijft onduidelijk.