Een fijne verrassing.

Aan de vooravond van de Paris Motor Show heeft Audi de doeken van de compleet nieuwe SQ2 getrokken. Tot op heden was er nog geen S-model van de compacte SUV, dus wij zijn benieuwd of de Duitse autofabrikant zijn best heeft gedaan de bolide een beetje interessant te maken.

Wel, op motorisch gebied is alles in ieder geval in orde. De Audi SQ2 krijgt namelijk dezelfde 2-liter TFSI-motor als de vrijwel even sterke Audi S3. In de praktijk betekent dit dat de SQ2 300 pk en 400 Nm koppel krijgt om mee rond te slenteren. De krachtbron is verbonden aan een zeventraps S-tronic automaat en de bolide krijgt standaard vierwielaandrijving.

De SQ2 onderscheidt zich van origineel op uiterlijk gebied uiteraard door de nodige stijlelementen die erin zijn verwerkt. Zoals gebruikelijk betekent dit dat er niet alleen andere bumpers op de auto te vinden zijn, maar bijvoorbeeld ook meer contraterende kleuren, een achterspoiler en zelfs een diffuser.

Audi wil momenteel nog niet spreken over prijzen, maar we kunnen alvast wel vertellen dat de bolide waarschijnlijk in januari al op de markt terechtkomt. Binnenkort krijgen we overigens meer beeld van de auto te zien.