Een heftige soundtrack, of een deftig schouwspel?

Ford introduceert de “Good Neighbour-mode” op de Mustang. Het uitlaatgeluid van de Amerikaanse sportwagen kan worden getemd, zodat anderen de auto niet als een storende factor zullen zien. Het idee is afkomstig van Ford-medewerker Steve von Foerster, wiens buren klaagden over zijn luidruchtige auto. Ze belden zelfs de politie.

Bestuurders kunnen met de “Good Neighbour-mode” de Mustang bijvoorbeeld tussen 20.00 uur en 07.00 uur in ‘Quiet mode’ laten starten zodat deze minder lawaai maakt. In een menu op het dashboard kan het gewenste volume worden geselecteerd en geprogrammeerd op een bepaald tijdstip. Mustang-rijders kunnen zo de rust in de buurt bewaren en omwonenden hebben geen last meer van het geluid van de Amerikaanse sportauto.

Zowel de nieuwe Quiet mode als de Quiet Start-functies maken deel uit van het uitlaatsysteem met een actieve klep. De nieuwe Mustang past automatisch het aantal decibels van de uitlaat aan, op basis van de verschillende rijmodi; Normaal, Sport en Circuit. Laatstgenoemde heeft een geluid van 82 decibel.