Tips

Een auto kopen blijft een spannend proces. Na veel zoeken, twijfelen en wikken en wegen heb jij eindelijk je droomauto gevonden. Maar wat weet jij over deze auto? Hoeveel eigenaren heeft deze auto gehad, was het een taxi of is hij ooit gestolen geweest? Al deze vragen kunnen CARFAX en AutoTrack nu voor je beantwoorden met het CARFAX voertuighistorierapport.

Sinds 2017 toont autosite AutoTrack gratis bij alle auto-advertenties het CARFAX voertuighistorierapport. Dit rapport bevat informatie die je inzicht geeft in het aantal eigenaren van de auto, informatie over de APK-punten, eventuele WOK-historie (Wachten op Keuren) en internationale geschiedenis indien beschikbaar.

Helder en transparant

Het rapport van de auto laat je de uitgebreide geschiedenis zien en dat is vaak veel meer dan wat er in het onderhoudsboekje staat! Deze uitgebreide geschiedenis is belangrijk want meer dan een derde van alle auto’s die vanuit de Verenigde Staten naar Europa geïmporteerd is, heeft een negatief verleden. Juist dit soort dingen wil CARFAX inzichtelijk maken. De gegevens van RDW waren reeds voor iedereen toegankelijk en door toevoeging van het CARFAX rapport krijg je nu het hele verhaal van je droomauto. Zo verminder jij de kans op een miskoop behoorlijk en kan je met een gerust hart een proefrit maken.

Show me the CARFAX!

Onze vraag naar transparantie op de automarkt is in de Verenigde Staten al jaren doodgewoon, daar koopt niemand meer een tweedehands auto zonder eerst het CARFAX rapport te downloaden. Volgens AutoTrack is deze openheid nu precies waar ook de Nederlandse consument op wacht. Ook voor garagebedrijven is dit een welkome toevoeging, het zorgt er namelijk voor dat autobedrijven betere auto’s kunnen inkopen.

Benieuwd naar hoe een CARFAX-rapport in de praktijk werkt? Je kunt alle auto’s met CARFAX voertuighistorierapport hier terugvinden.

Staat je auto nog niet op AutoTrack, maar wel benieuwd naar het CARFAX rapport, ga dan naar carfax.nl.

Infograph_Autotrack_CARFAX_B2C_2LC.jpg