Je hoeft echt geen fortuin neer te tellen als je sportief voor de dag wilt komen. Deze sportwagens zijn uitermate betaalbaar en ook nog eens betrouwbaar. In de winter ligt de prijs meestal lager dan in de zomer, dus grijp je kans!

Vind hier de 10 betaalbare sportwagen op AutoTrack.

Audi TT, love it or hate it, maar de TT is inmiddels een waar icoon. Je koopt ‘m voor een prikkie en valt er nog steeds in op.

Een nieuwe Audi TT

Ford Streetka, een guitige cabrio die bijzonder goed rijdt. Hij wordt vaak aangeboden met stoelverwarming, airco en leren bekleding.

Ford Ka occasion

BMW 3-Serie, er is keuze genoeg op het gebied van de 3-Serie, al zitten daar ook een heleboel rotte appels tussen. Denk: afgetrapt of niet goed onderhouden.

Een nieuwe BMW 3-Serie

MG BGT, de techniek is simpel, maar juist daardoor betrouwbaar en simpel. De coupé is mooier, eleganter en zeldzamer dan de cabrio. Mazda MX5, vanwege z’n betrouwbaarheid is het al jaren een van de populairste tweedehands cabrio’s. Ligt als een blok op de weg.

Een nieuwe Mazda MX-5

Mercedes-Benz SLK, handzaam, sportief, snel. Voor een paar duizend euro heb je een rap exemplaar met zescilinder.

Nieuwe Mercedes SLK

MG TF, hij heeft z’n sportieve uiterlijk mee, maar is helaas niet zo betrouwbaar als de Mazda MX5. Voor het geld is het echter een prima sportwagen.

Nieuwe MG TF

Audi A4 Cabrio, deze vierzits-cabrio is ruimschoots verkrijgbaar en voorzien van allerhande extraatjes, zoals cruise control, verwarmbare buitenspiegels en airco.

Nieuwe Audi A4 cabrio

Porsche Boxster, een Boxster van meer dan vijftien jaar oud, koop je voor minder dan 10.000 euro. Onderhoud en reparaties blijven duur.

Nieuwe Porsche Boxster

Volvo C70, wil je een stevige sportwagen met de nodige allure, dan is de C70 jouw koop. Uitstekend rijgedrag en dito interieur.

Volvo C70 occasion