Meer schnell!

BMW heeft vrij recentelijk nog de nieuwe generatie van de 3 Serie onthuld. Zoals gebruikelijk heeft de autofabrikant hierbij niet direct alle uitvoeringen uit de doeken gedaan. Uiteraard volgt de krachtigste 3 Serie, de M3, pas volgend jaar, maar ook de M340i hebben de Duitsers voorlopig nog niet vrijgegeven. Inmiddels is daar verandering in gekomen.

BMW heeft deze week namelijk de M340i xDrive gepresenteerd. Hiermee krijgen klanten vroegtijdig de optie om een krachtigere 3 Serie op de kop te tikken. De auto is voorzien van een 3-liter zescilinder en heeft een niet onsmakelijke 374 pk en 500 Nm koppel. Daaraan verbonden heeft BMW een achttraps Steptronic-automaat. Dankzij het vlugge schakelen en de potente krachtbron snelt de vierwielaangedreven auto in 4,4 seconden naar de 100 km/u.

bmw-m340i-achter

Omdat de auto een M Performance-model is, geniet de wagen van allerlei optische aanpassingen om hem aantrekkelijker voor de dag te laten komen. De M340i xDrive komt pas in juli op de markt. De prijs is nog onbekend.

Meer lezen over de BMW 3 Serie? Bekijk hier de geschiedenis van het iconische model.