Laat het maar aan Ares Design over.

Tegenwoordig hangt er een bijzonder nostalgische sfeer in de autowereld, waar slechts een klein aantal bedrijven keihard op inspelen. Ares Design is zo een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van hedendaagse klassiekers. De Italianen richten zich vooral op het recreëren van iconische Italiaanse auto’s. In dit geval hebben ze geprobeerd de Ferrari 412 opnieuw te maken.

ares-design-412-achter

Het zogenaamde Project Pony is gebaseerd op de Ferrari GTC4Lusso en heeft eigenlijk enkel een ander ontwerp. Dit ontwerp is op zijn beurt weer geïnspireerd door de Ferrari 412. Omdat de nieuwe 412 gebaseerd is op een moderne Ferrari is de techniek ook van deze tijd. Zodoende heeft de bolide van Ares Design de 6,3-liter V12 van de GTC4Lusso gekregen, die in de praktijk 690 pk en 700 Nm koppel produceert.

ares-design-412-zij

Een dergelijk project zal ongetwijfeld de nodige pegels moeten kosten, maar vooralsnog heeft Ares Design nog geen prijs geplakt op de reïncarnatie van de 412. Dat gezegd hebbende, naar verluidt moet de auto ongeveer 700.000 euro gaan kosten.