De sterkste M3 die je op dit moment kunt krijgen.

BMW heeft het doek getrokken van de M3 CS, dit is nieuwe M3-topmodel. Met 450 pk positioneert BMW de M3 CS boven de reguliere M3 en de M3 met Competition Pack. Geïnteresseerden moeten er wel snel bij zijn, de Duitse autofabrikant beperkt de productie tot slechts 1.200 exemplaren.

De M3 CS komt standaard met een BMW M Double Clutch Transmission (M DCT) met zeven versnellingen. Het vermogen van 450 pk en 600 Nm koppel is afkomstig van een zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo techniek. De M3 CS accelereert in 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/u.

De motorkap, het dak, de splitter onder de voorzijde, de rand van de achterspoiler en de diffuser onder de achterzijde van de nieuwe BMW M3 CS zijn van carbon. De gewichtsbesparing ten opzichte van de reguliere M3 bedraagt tien kilogram.

2-m3-cs-1.jpg

De sportsedan is standaard uitgerust met M compound remmen. De voorste remklauwen zijn elk voorzien van vier zuigers, de achterste van twee zuigers. De M3 CS beschikt over 19-inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20-inch exemplaren op de achteras in DTM-design. De kleur luistert naar de naam Orbit Grey Matt. Ook op de wielen is lichtgewicht technologie toegepast. De voorste wegen per stuk rond de negen kilo, de achterste rond de tien kilo.

3-m3-cs-1.jpg

Het interieur van de M3 CS bestaat uit een combinatie van Alcantara en lederen bekleding in de kleurencombinatie Silverstone/zwart. Om gewicht te besparen koos BMW voor 1-zone airconditioning.

De nieuwe BMW M3 CS is vanaf maart 2018 leverbaar. Een prijs heeft de Duitse autofabrikant op dit moment nog niet bekendgemaakt.