Wij zijn er klaar voor.

De afgelopen weken gingen er talloze geruchten rond over wat Fiat Chrysler Automobiles nu precies zou aankondigen tijdens de presentatie van hun nieuwe vijfjarenplan. Vanaf vandaag weten we precies wat de plannen inhouden. In dit artikel richten we ons op Alfa Romeo.

De Italianen willen tussen nu en 2022 maar liefst zeven nieuwe modellen onthullen. Hieronder bevinden zich een tweetal nieuwe SUV’s, kleiner en groter dan de Stelvio, een LWB-versie van de Giulia en Stelvio en een nieuwe Giulietta. Niet alleen dat, want naast de ‘normale’ auto’s, komt Alfa Romeo met spirituele opvolgers voor de GTV en de 8C. De GTV, die hoogstwaarschijnlijk een Giulia Coupé wordt, krijgt een ruim 600 pk sterke hybride motor met F1-techniek, terwijl de 8C een twin-turbo middenmotor met ruim 700 pk aan boord krijgt.

alfa-romeo-8c-modellengamma.jpg

Naast het uitbreiden van het aantal modellen, wil Alfa Romeo zich eveneens breder inzetten op het gebied van brandstoffen. Diesel wordt de deur gewezen en elektriciteit komt ervoor in de plaats. Alfa Romeo zou liefst zes PHEV modellen op de planning hebben staan. Overigens willen de Italianen hun afzet van 170.000 (2018) laten groeien tot ongeveer 400.000 (2022).