Je autoverzekering kun je aanvullen met verschillende dekkingen. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering, een ongevallen-inzittendenverzekering of een schadeverzekering voor inzittenden. Met een inzittendenverzekering krijgen de inzittenden een schadevergoeding voor zowel letselschade als materiële schade. Is het verstandig om deze dekking te kiezen bij je autoverzekering?

Inzittenden al verzekerd via WA-autoverzekering

Je bent verplicht om je auto in ieder geval WA te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Maar de WA-dekking geldt ook voor alle passagiers in de auto, en vergoedt dus eigenlijk hetzelfde als de inzittendenverzekering.

Voordeel van inzittendenverzekering

De WA-verzekering geldt dus voor de passagiers. Maar wanneer je als bestuurder een aanrijding veroorzaakt, ben jij niet verzekerd. Eventuele medische kosten na een ongeval worden vergoed door de zorgverzekering, maar kosten voor bijvoorbeeld blijvende invaliditeit niet. Een inzittendenverzekering vergoedt al deze kosten voor de bestuurder wel.

Daarnaast duurt een schadevergoeding via de WA-autoverzekering iets langer, omdat de verzekeraar eerst uitzoekt wie er schuldig was aan het ongeval. Maar uiteindelijk wordt ook via die weg de eventuele letselschade en/of materiële schade vergoed aan de passagiers. Bedenk dus voor jezelf of het verstandig is om een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten.