De luxe Brit heeft zijn weg naar het internet gevonden.

De nieuwe Rolls-Royce Phantom werd vorig jaar juli geïntroduceerd; een gebeurtenis die gepaard ging met het wereldwijd luidruchtig openen van enorme portemonnees. Het heeft echter niet lang geduurd voordat de eerste exemplaren hun weg naar het internet vonden. De Phantom 8 die we hier voor ons hebben, is het eerste tweedehandsje in Nederland.

rolls-royce-phantom-occasion-voor.jpg

De Phantom 8 in kwestie heeft in zijn tamelijk korte leven nog weinig actie gezien. Althans, dat maken we op uit het aantal gereden kilometers. De 2.500 kg wegende Rolls-Royce heeft zijn tijd vooral in de showroom doorgebracht. Gelukkig mocht hij deze plaats zo nu en dan verlaten voor een test- of demonstratierit, wat de huidige tellerstand van 4.000 kilometer verklaart.

rolls-royce-phantom-occasion-binnen.jpg

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Rolls-Royce Phantom 8, dan is het goed om er even bij stil te staan dat het een vrij standaard model betreft. De Britse fabrikant van luxe voertuigen wordt geroemd om de mate waarin het auto’s tot in detail kan personaliseren, en een dergelijke behandeling is dit model grotendeels bespaard gebleven. Desondanks krijg je een puike auto met een flinke, 6,75-liter V12 in het vooronder. Klagen zul je sowieso niet. Heb je 628.000 euro over, dan is de wagen het overwegen waard.