
























Kia Niro 1.6 GDi Hybrid ComfortLine | Lichtmetaal | Cruise Control |
2017127.553 km
Er bestaan niet veel automodellen die als hybride, als stekkerhybride en als volledig elektrische auto leverbaar zijn. De Kia Niro is dat wel: de ruime, zuinige familieauto biedt een aantrekkelijk pakket aan kwaliteiten, maar waar moet je op letten bij het kopen van een Kia Niro? We zetten het voor je op een rij:
Een Kia Niro heeft altijd een elektromotor aan boord. Maar wat is nou precies het verschil tussen de drie leverbare versies? In het kort komt het hierop neer:
Liever leasen? Lees alles over Kia Niro private lease op AutoWeek.nl
Het formaat van de Kia Niro is voor veel mensen ideaal: de auto valt in het zogenoemde C-segment, wat betekent dat dit een middelgroot model is. Een Kia Stonic of Xceed is bijvoorbeeld kleiner, een Sportage groter. Met een lengte van 4.37 meter is de Niro vergelijkbaar met een Volkswagen T-Roc of Nissan Qashqai: vijf mensen hebben aardig wat ruimte op de voorstoelen en achterbank. In de achterbak kan je tot 450 tot 1.322 liter (ingeklapt) aan bagage kwijt. Met de achterbanken uitgeklapt kan je er al een grote en kleine koffer plus een weekendtas in kwijt.
Voor deze klasse is de Niro geen lichte auto (de Hybrid weegt 1.390 kilo, de PHEV legt 1.494 kilo in de schaal) maar staat mede door zijn gewicht bekend als een prima caravantrekker: het trekgewicht is maximaal 1.300 kilo maar die kilo’s trekt de auto met gemak. Mocht er onverhoopt toch iets stuk gaan, zit er standaard 7 jaar (of 160.000 kilometer) volledige fabrieksgarantie op de Kia.
Mede door z’n inzetbaarheid en betrouwbaarheid scoort de Kia Niro tevreden reacties van huidige eigenaren, die hooguit klagen over het matige speakergeluid en trillingen van de banden. Eén van de meest gehoorde pluspunten? Deze hybride is zuinig, maar lijkt minder op een hybride dan bijvoorbeeld de Toyota Prius of de Hyundai Ioniq. Het hoge, stoere koetswerk van de Kia valt blijkbaar bij veel mensen in de smaak.